Advocatenkantoor Veenendaal

Advocatenkantoor Veenendaal

apr 12, 2021 Advocaten by Rick

Een ondernemingsrecht advocaat is om meerdere redenen belangrijk als je een bedrijf hebt. In elk geval kun je veel problemen voor zijn, maar niet alles. Naast ondernemingsrecht is een incasso advocaat hebben soms hard nodig. Lees in deze tekst enkele voorbeelden wat er allemaal kan gebeuren, en hoe je veel voor kan zijn.

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden

Gelijk met het oprichten van een onderneming is het opstellen van algemene voorwaarden belangrijk. Er zijn beginnende ondernemers die denken dat zij dat zelf wel kunnen. Ze bekijken de voorwaarden van andere soortgelijke ondernemingen, en schrijven het over. Omdat dit te vaak is gebeurd zijn er zoveel fouten ingeslopen dat het nu onmogelijk is. Er zijn algemene leverings- en betalingsvoorwaarden die in strijd zijn met de wet- en regelgeving, en soms is het niet aangepast aan nieuwe regelgeving. Deze fouten worden dan overgenomen, en soms kan een bedrijf beter geen voorwaarden hebben dan van zulke leverings- en betalingsvoorwaarden. Waar voorwaarden van andere bedrijven in dezelfde branche nuttig voor kunnen zijn is inzetten als concept. Het komt voor dat een startende ondernemer met zulke voorwaarden het advocatenkantoor Veenendaal binnengaat, en vanuit die positie het gesprek aangaat wat hij of zij van de ondernemingsrecht advocaat wil hebben.

Andere contracten en overeenkomsten

Omdat iedereen een baan heeft, of heeft gehad, heeft ook iedereen een idee hoe het in z’n werk gaat. Tussen de werkgevers- en werknemersorganisaties is al een contract, de zogeheten CAO, maar apart komt er nog een arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst mag nooit in strijd zijn met de CAO of andere wetgeving. Zo werkt het ook in een bedrijf. Je hebt je leverings- en betalingsvoorwaarden maar los contracten met leveranciers en klanten, en als het bedrijf wat groter is ook nog arbeidsovereenkomsten met het personeel. Deze contracten zijn over het algemeen niet zo complex, het zijn in feite goede afspraken die op papier zijn gezet. Ondanks die goede afspraken gaat het toch weleens fout, en wanbetaling ligt dan op de loer. In dat geval is een incasso advocaat de beste adviseur. Betalingen goed afhandelen is zo’n specialisme, dat je daar een specialist voor nodig hebt.

Niet iedere advocaat heeft verstand van ondernemingsrecht

Niet ieder advocatenkantoor kan je helpen op het gebied van ondernemingsrecht. Het is een specialisme, en dit niet alleen met de incasso advocaat. Bij het advocatenkantoor Veenendaal werken de specialisten, daar kun je terecht voor een ervaren ondernemingsrecht advocaat. Je kunt daar terecht als je een kleine eenmanszaak hebt of ZZP’er bent, maar ook als je een grote BV runt, en alles wat daar tussenin zit. Ondernemen en wetgeving is niet lastig, als je maar de specialisten in de arm neemt die ervaring hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *