B.V. starten op de meest eenvoudige manier

B.V. starten op de meest eenvoudige manier

mrt 4, 2021 Zakelijk by Rick

Een van de eerste keuzes die gemaakt moeten worden bij de oprichting van een bedrijf, heeft betrekking op de ondernemingsvorm. Er kan hierbij onder andere gekozen worden voor het oprichten van een eenmanszaak of V.O.F maar er zijn situaties te benoemen waarbij het een betere keuze is om besloten vennootschap (B.V.) te starten. Voor het starten van een B.V. moeten meerdere stappen worden doorlopen. Dit hoeft voor de ondernemer echter geen ingewikkeld traject te zijn als er gebruik wordt gemaakt van de diensten van een hierin gespecialiseerd bedrijf. Dit is de meest eenvoudige manier om een B.V. te starten.

Verschillen eenmanszaak, V.O.F. en B.V.

Er zijn diverse verschillen te benoemen tussen een eenmanszaak, V.O.F. en B.V. heeft betrekking tot de aansprakelijkheid. Bij een eenmanszaak of V.O.F is de eigenaar of zijn de eigenaren met hun volledige vermogen (inclusief privé bezittingen) aansprakelijk voor de eventuele schulden van het bedrijf. Dit is niet het geval bij een B.V. De directeur (grootaandeelhouder, DGA) of bestuurders van een besloten vennootschap kunnen met hun privé bezittingen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schulden van het bedrijf, mits er geen sprake is van wanbeleid. 

Een ander belangrijk verschil tussen een eenmanszaak, V.O.F. en een B.V. heeft een fiscaal karakter. Een eenmanszaak en/of een V.O.F. kan gebruik maken van belastingtechnische voordelen waarvan een B.V. geen gebruik kan maken. Bij hogere omzetten is het fiscaal echter een aantrekkelijkere keuze om een B.V. te starten. Daarnaast is het een betere keuze om een B.V. te starten als een bedrijf veel financiële risico’s loopt en vaak hoge investeringen doet. 

Hoe gaat de start van een B.V. in z’n werk?

Voor het starten van een B.V. moeten een aantal stappen worden doorlopen. Het is een proces dat over meerdere schijven gaat. Een notariële akte vormt de basis voor het oprichten van een B.V. De notaris zal een notariële akte opstellen en ervoor zorgen dat het bedrijf wordt ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Hierbij zal niet alleen de DGA worden ingeschreven maar ook alle andere eventuele bestuurders. Daarnaast moet er een zakelijke rekening worden geopend waarop een symbolisch bedrag van minimaal 1 eurocent moet worden gestort. 

Persoonlijke begeleiding bij het starten van een B.V.

Er kan uiteraard gekozen worden om zelfstandig de stappen te doorlopen die van belang zijn bij de oprichting van een B.V. maar er kan ook gekozen worden voor een eenvoudiger traject. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een persoonlijke begeleiding bij het starten van een B.V. Een gespecialiseerd bedrijf kan persoonlijke ondersteuning bieden bij de opstart van een B.V. maar ook een maatwerk ondersteuning bieden bij fiscale- en administratieve zaken die behoren bij het starten van een BV. Op deze manier een B.V. starten zorgt ervoor dat een ondernemer volledig ontzorgd wordt en alle ruimte heeft om zich te richten op alle andere zaken die van belang zijn bij de oprichting van een besloten vennootschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *