Verborgen gebreken ontdekt in het nieuwe huis? Meld ze dan meteen aan jouw advocaat!

Verborgen gebreken ontdekt in het nieuwe huis? Meld ze dan meteen aan jouw advocaat!

jul 31, 2020 Advocaten by Rick

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, dan staat er een heel leuke tijd voor de deur! Het volledig inrichten van jouw woning en dit naar eigen smaak en wens. Meubels kiezen, schilderen, misschien hier en daar nog wat veranderen, alles om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe huis jouw thuis wordt. Maar dan ontdek je plots een aantal verborgen gebreken die de vorige eigenaar jou niet gemeld heeft. Wat nu gedaan? 

Advocaat voor verborgen gebreken 

Een verborgen gebrek kan helaas wel wat kosten met zich meebrengen. Zeker wanneer het gaat om een kelder die bijvoorbeeld regelmatig onder water staat of een aantal rotte balken die aan vervanging toe zijn. Het is best te begrijpen dat je deze kosten niet zelf wil gaan betalen, maar dat je die wil verhalen op de vorige eigenaar. Schakel dan een advocaat voor verborgen gebreken in. Deze kan ervoor zorgen dat je de juiste stappen in dit hele proces gaat ondernemen. Dit zorgt ervoor dat je achteraf geen vergoedingen misloopt, omdat je niet de juiste stappen volgens procedure hebt gevolgd.  

Verborgen gebreken melden 

Een advocaat voor verborgen gebreken kan jou er ook op wijzen dat je deze zeker tijdig moet melden aan de vorige eigenaar. Dit is eigenlijk de eerste stap die je moet zetten in de procedure van verborgen gebreken. Als de verkoper echt niets afweet van de gebreken en jij hem daar niet van op de hoogte brengt, kan hij hier ook niets aan veranderen. Verborgen gebreken melden moet dus zeker gebeuren, schriftelijk of telefonisch en doe dit binnen de twee maanden nadat je ze hebt vastgesteld. Op die manier heb je al zeker de eerste stap op een volledig juiste manier gezet. 

Alles oplossen met verkoper 

Binnen deze twee maanden moet alles met de verkoper besproken worden en moet er ook schriftelijk vastgelegd worden wat er gaat gebeuren. De verkoper moet een tijd krijgen om de gebreken te kunnen oplossen. Wanneer hij hierin weigert tegemoet te komen of als hij vindt dat hij daar niet verantwoordelijk voor is, kan u verder gaan om juridische stappen te ondernemen en dit doet u dan best via de advocaat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *