Waarom je als ondernemer graag een juridisch expert aan je zijde hebt

Waarom je als ondernemer graag een juridisch expert aan je zijde hebt

Als ondernemer krijg je vaak te maken met zaken waarbij het erg handig is om de mening of advies van een juridisch expert te hebben. Denk bijvoorbeeld alleen maar al eens aan het opstarten van je bedrijf. Wat mag allemaal wel en niet? Wat moet je allemaal officieel vastleggen? Ga je een gebouw huren of wil je onroerend goed kopen? Ook gedurende je carrière zul je te maken krijgen met juridische zaken die onder het ondernemersrecht vallen. Een juridisch expert aan je zijde maakt dit allemaal een stuk duidelijker en makkelijker.

Wanneer heb je een juridisch expert nodig?

Je hebt als ondernemer al vrij snel een juridisch expert nodig, ook als je een kleine ondernemer bent. Als een leverancier jou bijvoorbeeld te laat je producten levert waardoor jij een grote klant verliest, wat doe je dan? Of wat nou als de klant jou om een schadevergoeding vraagt? Ook als je werknemers aan wil gaan nemen of juist wil ontslaan, zul je een goed contract op moet stellen. Een juridisch expert kan je helpen met deze zaken door bijvoorbeeld advies te geven of om de zaken te regelen. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar voor negatieve dingen een juridisch expert in te schakelen. Dit kan ook gewoon voor positieve dingen zoals het groeien van je bedrijf of een samenwerking met buitenlandse bedrijven.

Gespecialiseerd

Je kunt natuurlijk gewoon bij een advocatenbureau aankloppen, maar je kunt ook kiezen voor een juridisch expert die gespecialiseerd is in ondernemersrecht. Juridische zaken voor ondernemers zijn namelijk heel anders dan bijvoorbeeld strafrechtelijke zaken. Dat betekent ook dat de advocaten in deze hoeken van de rechtszaak allemaal anders opgeleid zijn.

Zo’n gespecialiseerd juridisch expert kun je via via vinden, maar je kunt natuurlijk ook op het internet gaan zoeken. Zo weet je namelijk zeker dat je een bedrijf vindt dat goed bij jou past. Kijk hier voor een expert ondernemersrecht zoals Van der Maas & Verhoog. Dit is een advocatenkantoor uit Haren en zij zijn vooral gericht op MKB. Ze hebben dan ook een MKB Deal speciaal voor ondernemers. Dit is een dienst waar je een abonnement op kunt nemen zodat je altijd op een snelle en laagdrempelige manier een jurist in kunt schakelen. Van der Maas & Verhoog is geschikt voor alle branches, maar ze hebben erg veel ervaring in de richting van aardappels, groente en fruit.