Wat kan een mediator Deventer allemaal voor u betekenen?

mediator deventer

Wat kan een mediator Deventer allemaal voor u betekenen?

Heel wat mensen die woonachtig zijn in Deventer of omgeving zitten in een relatie waar ze allerminst vrolijk van worden. Dat is vervelend, want het kan uw dagelijks leven sterk negatief beïnvloeden. Wanneer u alles in het werk heeft gesteld om uw relatie te redden en niets heeft mogen baten is het wellicht de beste keuze om uit elkaar te gaan. Wanneer jullie zijn getrouwd is dat echter eenvoudiger gezegd dan gedaan. Een mediator Deventer kan u op dit vlak gelukkig verder helpen. Door een beroep te doen op de diensten van een mediator Deventer is het namelijk mogelijk om jullie huwelijk op een correcte manier en met respect voor beide partijen af te ronden. Hoe dat precies in zijn werk gaat ontdekt u hier op deze pagina!

             Hoe verloopt een afspraak met een mediator Deventer?

Voordat u een afspraak kunt maken met een mediator Deventer is het belangrijk om met zekerheid te kunnen stellen dat beide partners zijn gewonnen voor het idee van een mediator. Dat lijkt voor de hand liggend, maar in de praktijk is het dat zeker niet. Het is dan ook zo dat lang niet iedereen zomaar een bezoek aan een mediator Deventer ziet zitten. Hebben jullie daar wel een overeenkomst over bereikt? In dat geval kunnen jullie mogelijks jullie huwelijk op een correcte manier afsluiten. Een afspraak bij een mediator Deventer verloopt in de praktijk steeds op de volgende wijze:

  1. Het kennismakingsgesprek;
  2. Het intakegesprek;
  3. Opstellen van het ouderschapsplan;
  4. De vervolggesprekken;
  5. Het opstellen van het zogenaamde echtscheidingsconvenant;
  6. De ondertekening en indiening van het verzoek tot echtscheiding;
  7. Het inschrijven van de echtscheiding;

ervoor kiezen om een beroep te doen op een mediator Deventer zorgt ervoor dat u kunt rekenen op een veel efficiëntere afhandeling van uw echtscheiding dan wanneer u daarvoor naar de rechtbank moet trekken. Bovendien is het zo dat een beroep doen op een mediator Deventer u in de praktijk ook nog eens de hoge kosten van een advocaat kan besparen.

             Hoelang duurt de procedure bij een mediator Deventer?

Hoeveel tijd er precies moet worden voorzien voor het inschakelen van een mediator Deventer is in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende zaken. Neem nu bijvoorbeeld het opstellen van een ouderschapsplan. Dit is een punt waarin de praktijk vaak behoorlijk over kan worden gediscussieerd. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de verdeling van de inboedel. Zijn er geen kinderen in het huwelijk of zijn deze al volwassen? En slagen jullie erin om vrij eenvoudig afspraken te maken over de verdeling van de inboedel? Dan zult u kunnen vaststellen dat de procedure bij een mediator Deventer eigenlijk in de praktijk bijzonder vlot kan verlopen.

             Wat is het echtscheidingsconvenant precies?

Een cruciaal onderdeel van het traject dat u zult doorlopen bij een mediator Deventer heeft betrekking tot het ondertekenen van een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Het betreft hier in principe een soort van overeenkomst waarin alle onderling gemaakte afspraken zijn terug te vinden. Dit echtscheidingsconvenant vormt dus in de praktijk altijd het finale deel van de gesprekken die zijn gevoerd tussen de beide partners en de mediator Deventer.

Willen u en uw partner op een vreedzame manier uit elkaar gaan? Bij Dé ScheidingsMediator helpen ze u graag.