Wie is de juiste advocaat familierecht voor mij?

Wie is de juiste advocaat familierecht voor mij?

mrt 15, 2021 Advocaten by Rick

Indien je op zoek bent naar een advocaat voor familierecht, is er op internet een ruime keuze. Dus wie is de juiste advocaat voor uw specifieke familierecht zaak?

Vooral in familierecht: advocaat moet vakbekwaam zijn

Let in de eerste plaats op de professionele kwaliteit van de advocaat. De kans is het grootst dat je dit vindt bij gespecialiseerde advocaten voor familierecht. Een advocaat die zijn specialisatie in het familierecht heeft bewezen. Een gespecialiseerde advocaat voor familierecht beschikt dus over theoretische en praktische kennis op het gebied van familierecht. Hij is verplicht om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het familierecht door het volgen van bijscholingscursussen. Dus als je de keuze hebt – zoek een gespecialiseerde advocaat voor familierecht. Je vraagt ook niet aan je huisarts om een hartoperatie op je uit te voeren.

De familierecht advocaat moet ook bemiddelen

Advocaten, of zij nu familierecht of andere rechtsgebieden beoefenen, hebben geleerd te “vechten”. Juridisch onderwijs gaat over claims en de verdediging daartegen. Het familierecht is anders: de meeste echtgenoten willen een eerlijke en minnelijke regeling van hun scheiding en echtscheiding. De advocaat die in het familierecht werkt, moet ook de nodige tact hebben als bemiddelaar. Bemiddeling is een afzonderlijke aanvullende opleiding van de advocaat voor familierecht met het oog op een oplossingsgerichte bemiddeling. Omdat de individuele oplossing voor jouw probleem in het familierecht niet te vinden is in een code.

Bijzondere procedures in het familierecht vereisen gespecialiseerde advocaten

Voor meer omvangrijke procedures is het noodzakelijk dat de advocaat een grondige kennis heeft die verder reikt dan het familierecht. Bijvoorbeeld op het gebied van het belastingrecht. Indien de advocaat in de familierechtelijke procedure duidelijkheid moet verschaffen over de onderhoudsplicht van een zelfstandige of ondernemer, moeten uitgebreide fiscale documenten worden onderzocht. Het inkomen dat de zelfstandige bij de belastingdienst opgeeft, heeft immers weinig te maken met het inkomen dat in het familierecht telt. De advocaat in familierecht moet dit alimentatierelevante inkomen uit de fiscale documenten afleiden. Hier kan het zeer nuttig zijn als de gespecialiseerde advocaat voor familierecht ook een gespecialiseerde advocaat voor fiscaal recht is. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de waardering van een onderneming of een artsenpraktijk in het kader van de verevening van de winsten. In dit geval moet de familierechtadvocaat balansen en adviezen van deskundigen over de waarde van het bedrijf correct interpreteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *