Definitie van verzekeringsrecht

Definitie van verzekeringsrecht

Om het verzekeringsrecht te begrijpen, is het nuttig om eerst het begrip verzekering te begrijpen. Een verzekering is een contract waarbij de ene partij (de “verzekerde”) geld betaalt (een premie genoemd) en de andere partij belooft om de eerste partij te vergoeden voor bepaalde soorten verliezen (ziekte, materiële schade of overlijden) als die zich voordoen.

Het verzekeringsrecht valt uiteen in drie grote categorieën. Ten eerste zal de verzekeringsmaatschappij advocaten inhuren om de verzekerde te vertegenwoordigen in het geval dat zij wordt aangeklaagd voor iets dat verband houdt met haar verzekeringscontract. Deze advocaten staan bekend als “verzekeringsadvocaten”. Bijvoorbeeld, een auto verzekeringsmaatschappij zal een advocaat inhuren om een verzekerde bestuurder te vertegenwoordigen wanneer ze wordt aangeklaagd voor het veroorzaken van verwondingen van een andere bestuurder. De tweede categorie van verzekeringsrecht helpt verzekerden bepalen wanneer een verzekeringsmaatschappij moet betalen een claim. Ten derde, verzekeringsmaatschappijen meestal advocaten inhuren om ervoor te zorgen dat het bedrijf voldoet aan alle toepasselijke wet-en regelgeving, die kan variëren per staat.

Er zijn vele soorten verzekeringen. De overheid beheert sommige soorten verzekeringen, zoals sociale zekerheid arbeidsongeschiktheid, werknemers compensatie, en werkloosheidsverzekering. De term “verzekeringsrecht” verwijst echter meestal naar het recht rond particuliere verzekeringen. De meest voorkomende soorten particuliere verzekeringen zijn ziektekostenverzekeringen, auto-aansprakelijkheidsverzekeringen, huiseigenarenverzekeringen, levensverzekeringen, eigendomsverzekeringen en verzekeringen tegen wanpraktijken.

Voorwaarden om te weten

Polis: Het contract waarin staat wat de verzekeringsmaatschappij zal uitkeren in geval van schade.

Uitkering: Het geld of de diensten die een verzekeringsmaatschappij levert in geval van schade.

Verzekerde: De persoon die de verzekeringsuitkering ontvangt. In het geval van een levensverzekering is de “verzekerde” de persoon wiens leven is verzekerd, en de persoon die de uitkering ontvangt wordt de “begunstigde” genoemd.

Premie: Het geld dat de verzekerde aan de verzekeringsmaatschappij betaalt.

Claim: Een verzoek om een uitkering bij schade.

Dekking: De soorten verliezen die de verzekeringsmaatschappij zal vergoeden.

Verzekeringsagent: Een persoon die een vergunning heeft om verzekeringen te verkopen in een bepaalde staat.

Uitgelicht: https://appelman.nl/ 

Praktijk Gebied Opmerkingen

Verzekering verdediging advocaten zijn vaak lokale advocaten die hebben gecontracteerd met verzekeringsmaatschappijen om werk te vinden. Sommige van deze kantoren werken uitsluitend met verzekeringsmaatschappijen, dus individuen zijn meestal niet in staat om deze advocaten in te huren op hun eigen. Echter, sommige verzekeringsmaatschappijen toestaan dat hun verzekerden om hun eigen advocaat te kiezen, waardoor die individuen om anders te huren niet beschikbaar verzekering verdediging advocaten. De meeste verzekering verdediging advocaten werken om ijverig te vertegenwoordigen de verzekerde. Echter, de verzekerde betaalt niet de advocaat uit eigen zak, en veel klanten hebben de zorg dat de advocaat is eigenlijk werkt in het beste belang van de verzekeringsmaatschappij. Als een verzekering verdediging advocaat vertegenwoordigt u, zorg ervoor dat u begrijpt alles wat er gebeurt in uw zaak, en wees niet bang om vragen te stellen.

Omdat er zo veel verschillende soorten verzekeringen, en verzekeringen raakt zo veel aspecten van het leven, de meeste advocaten zijn bekend met een aantal aspecten van het verzekeringsrecht. Lichamelijk letsel en medische wanpraktijken advocaten routinematig omgaan met medische verzekeringsmaatschappijen, op dezelfde manier, auto-ongeluk advocaten routinematig werken met auto verzekeringsmaatschappijen. Onroerend goed advocaten vaak adviseren dat hun klanten te kopen titel verzekering, en zijn zeer vertrouwd met huiseigenaren verzekeringspolissen. Successieadvocaten moeten vaak de opbrengst van levensverzekeringen verdelen en estate planners bevelen vaak verschillende soorten levensverzekeringen aan.