Een aantal voordelen van echtscheidingsbemiddeling: Hoe het u kan helpen om verder te gaan

Een aantal voordelen van echtscheidingsbemiddeling: Hoe het u kan helpen om verder te gaan

aug 22, 2022 Mediation by Rick

Wanneer een echtpaar besluit te gaan scheiden, kan dat voor alle betrokkenen een zeer moeilijke tijd zijn. Er zijn zoveel dingen om over na te denken, en het proces kan overweldigend lijken. Als u overweegt te gaan scheiden, is het belangrijk dat u alle opties kent. Een optie die u misschien nog niet heeft overwogen is echtscheidingsbemiddeling. In deze blogpost bespreken we 10 voordelen van scheidingsmediation en hoe het u verder kan helpen!

Wat is scheidingsmediation?

Mediation is een proces waarbij het scheidende echtpaar samenkomt met een getrainde mediator om hun scheiding te bespreken en te proberen tot een overeenkomst te komen. De bemiddelaar neemt geen beslissingen voor het echtpaar, maar helpt hen beter te communiceren en elkaars behoeften te begrijpen. Mediation kan om vele redenen nuttig zijn. 

Voordelen van scheidingsmediation:

  1. Het is meestal minder duur dan naar de rechter gaan.
  2. U heeft meer controle over de uitkomst van uw echtscheiding wanneer u bemiddelt, in plaats van een rechter beslissingen voor u te laten nemen.
  3. Het proces is vertrouwelijk, dus alles wat tijdens de bemiddeling wordt gezegd, kan niet voor de rechtbank worden gebruikt.
  4. U kunt vaak sneller tot een overeenkomst komen wanneer u bemiddelt, in plaats van de lange gerechtelijke procedure te doorlopen.
  5. U kunt nog steeds een beroep doen op advocaten tijdens de bemiddeling, als u dat wenst.
  6. U en uw echtgenoot zullen waarschijnlijk een betere relatie hebben na de echtscheiding als u bemiddelt, in plaats van een controversiƫle strijd voor de rechter te voeren.
  7. Als u kinderen heeft, kan mediation u helpen een ouderschapsplan op te stellen dat in hun belang is.
  8. Bemiddeling kan minder emotioneel geladen zijn dan een gang naar de rechter.
  9. U kunt tijdens de mediation vaardigheden aanleren die u zullen helpen om in de toekomst beter te communiceren en conflicten op te lossen

Als u overweegt te scheiden, kan mediation een goede optie zijn om te overwegen. Het heeft vele voordelen en kan helpen om het proces voor alle betrokkenen gemakkelijker te maken. Als u meer wilt weten over mediation of andere opties die beschikbaar zijn voor scheidende paren, neem dan vandaag nog een kijkje bij Het Loket voor Scheiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *