Een geoliede machine

Een geoliede machine

okt 19, 2020 Zakelijk by Rick

Als de baas van een bedrijf is het fijn als alles op orde is, een goede controle en overzicht zorgt ervoor dat je makkelijker realistische plannen kan maken en uitvoeren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het personeel, die moet ook achter de plannen staan en zijn uiteindelijk degene die het harde werk moeten doen. Een bedrijf met goed gemotiveerde werknemers heeft veel meer kans om haar doelen te bereiken. Hier zijn een aantal tips om van een bedrijf een geoliede machine te maken:

De verantwoordelijkheid geven

Verantwoordelijkheid kan voor veel mensen fijn aanvoelen, als het personeel zelf haar ideeën, oplossingen en werkzaamheden kan indelen is er een verhoogd gevoel van betrokkenheid bij het einddoel. De verantwoordelijkheid kan ook vaak voelen als een bepaalde vrijheid, je kan zelf bepalen op welke manier je een probleemstelling bekijkt of de manier waarop je een doelstelling wil behalen. Op die manier kan je makkelijker voor jezelf inplannen en is de druk op de schouders ook een stuk minder, aangezien je zelf weet wat je doet en wilt doen.

Contact met elkaar

De communicatie binnen een bedrijf is ontzettend belangrijk, die geldt niet alleen tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen het personeel zelf. Laat mensen meer met elkaar doen, vooral als er meerdere teams binnen de organisatie vallen, laat de administratie iets samendoen met de IT-afdeling bijvoorbeeld. Ook is het belangrijk dat de relatie tussen personeel en de directie of bazen goed geregeld is. Toon interesse in elkaar en zorg ervoor dat de medewerker zich op zijn of haar gemak voelt als er iets besproken wordt met elkaar, hiermee is er ook meer ruimte om feedback aan elkaar te kunnen geven.

Ook intern moet alles goed geregeld zijn, zo is het zeer verstandig om bijvoorbeeld de loonadministratie goed te hebben staan. Als er nog hulp nodig is bij het regelen van interne zaken is het mogelijk om een afspraak te maken met een HR adviseur. Uiteindelijk kan dit er allemaal voor zorgen dat het bedrijf haar eigen verwachtingen kan overtreffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *