Heb jij als een bedrijf een incasso advocaat nodig? Lees snel verder!

Heb jij als een bedrijf een incasso advocaat nodig? Lees snel verder!

apr 12, 2021 Advocaten by Rick

Een incassobureau inschakelen kan helpen als je wanbetalers de betaling zoveel mogelijk uitstellen. Het incassobureau kan flink wat druk uitoefenen om de andere partij over te laten gaan tot tijdige betaling alvorens er een deurwaarder wordt ingeschakeld. Een incasso advocaat heeft echter meer middelen tot de beschikking dan een incassobureau om zo alsnog tijdig jouw geld binnen te halen. Het is daarom een idee om is te gaan kijken naar een incasso advocaat voor je bedrijf. Een incasso advocaat is net als de deurwaarder beëdigd door een rechtbank en heeft dus de mogelijkheid vorderingen officieel binnen te halen. Het voordeel is wel dat een incasso advocaat dus meer mogelijkheden heeft op wettelijk gebied dan een deurwaarder. De incasso advocaat hanteert een no cure no pay incasso beleid en is vaak even voordelig als een incasso bureau maar dan met een stuk meer mogelijkheden.

Achterstanden door wanbetalers

Jouw bedrijf kan in het rood komen te staan als deze te veel wanbetalers heeft. De meeste ondernemingen schakelen daarom een incassobureau in. Een incassobureau inschakelen zet uiteraard druk achter de vordering. Deze heeft alleen lang niet dezelfde rechten als een incassoadvocaat. Veel bedrijven worden tegengehouden door hoge kosten van een advocaat of incasso bureau. Het gevolg is dat sommige facturen nooit worden betaald terwijl er kosten zijn gemaakt voor diensten. Het is belangrijk dat de no cure no pay incasso geen risico met zich meebrengt. Als het niet mag baten en wanbetalers niet betalen betaal je geen buitengerechtelijke incasso kosten. Er wordt dus alleen betaald als 100% effect is bereikt. Hierdoor is het voor jouw onderneming een stuk fijner vanwege de zekerheid. Tevens scheelt zo een advocaat een hoop administratieve omslachtigheid. De advocaten bieden vaak hele pakketten aan met speciaal briefpapier dat wanbetalers eerder doet betalen door de officiële uitstraling.

Hoe gaan de advocaten te werk?

De zaak wordt in zijn geheel aangepakt en alles zal overzichtelijk en grondig verlopen. Je bedrijf zal op de hoogte worden gehouden over de voortgang van zaken tot dat de gehele vordering binnen is. Er wordt om gegevens van de rekening gevraagd om zo de schuld over te dragen aan de debiteuren via de advocaat. Alle kopies van openstaande facturen worden ingezameld samen met voorwaarden van verkoop van jouw product of dienst. Ook debiteuren correspondentie wordt geregeld. Ook de achtergrond van de debiteur wordt gecontroleerd bij de kamer van koophandel. Naast debiteuren kunnen privé register uittreksels worden opgevraagd van privé personen. Deze bevoegdheden hebben alleen advocaten en deurwaarders. Daarna wordt de schuld samen met rente en incassokosten berekend die de wanbetaler aan jou moet overdragen. Hierbij wordt ook een uiterst betaaltermijn gehanteerd alvorens er verdere stappen worden gezet. Kortom kun je dus veel bereiken met een advocaat die jouw incasso’s regelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *