Scheiden zonder lijden met een pro deo advocaat

Scheiden zonder lijden met een pro deo advocaat

dec 22, 2020 Advocaten by Rick

Wanneer een huwelijk eindigt in een scheiding, heeft dat een enorme impact. Jij en je partner kampen waarschijnlijk beiden met gevoelens van teleurstelling en verdriet. Daarnaast moeten er ook nog eens veel praktische zaken geregeld worden. Om dit op een fijne manier vorm te geven, kun je hierbij de hulp van een pro deo advocaat echtscheiding inschakelen.

Scheiden doet lijden

Dat een scheiding pijn met zich meebrengt is niet te voorkomen. Hoe het verdere verloop van de scheiding wordt vormgegeven, kan met hulp van pro deo advocaten worden geregeld. Het inschakelen van een advocaat zal voor jullie beiden van grote waarde blijken te zijn. Bij een scheiding komt het initiatief immers niet altijd van beide kanten.

Een pro deo advocaat kan jou en je partner helpen met het in kaart brengen van alle taken die moeten worden verricht om de scheiding op alle fronten goed af te handelen.

Hierbij kan onder andere worden gedacht aan:

  • vaststellen van (partner)alimentatie
  • ouderschapsplan voor de kinderen
  • verdelen van inkomsten en bezittingen
  • jullie woonsituatie

Pro deo advocaten

De hulp van een pro deo advocaat echtscheiding is gratis als blijkt dat jij en je partner voldoen aan de norm van inkomen en vermogen. Hier zijn richtlijnen voor opgesteld. Twijfel jij of jullie in aanmerking komen? Vraag om een vrijblijvend gesprek, zodat jullie weten wat er mogelijk is. De hulp van pro deo advocaten kan ook worden verleend met een eigen bijdrage van jullie beiden. Hoe hoog deze eigen bijdrage is, hangt wederom af van jullie vermogen en inkomen.

Goede afwikkeling geeft rust

Bij een scheiding is het belangrijk, dat alle betrokken partijen na de scheiding weer een goede basis hebben om op verder te gaan. Door een pro deo advocaat echtscheiding in de arm te nemen, zal het belang van jullie tweeën gediend worden. Een scheiding is nooit leuk. Zaak om dit op een doeltreffende en respectvolle manier af te handelen. Zo kunnen jij en je partner deze vervelende periode sneller achter je laten en jullie richten op de toekomst zonder elkaar.

Vooral als er kinderen zijn betrokken bij de scheiding, moeten er goede afspraken worden gemaakt. Zij hebben niet om de scheiding gevraagd en dienen zoveel mogelijk beschermd te worden. De kennis en ervaring die jullie advocaat heeft opgedaan, zal van grote waarde blijken te zijn bij het afhandelen van jullie scheiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *